Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت:اجرای طرح های آبخیزداری درسال های گذشته در محدوده جنوب شرقی کرج از فاجعه انسانی و خسارات اقتصادی در جریان بارندگی های چند روز اخیر جلوگیری کرد.

 به گزارش خبرگزاری برنا استان البرز، حامد فرضی اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار و پایش های انجام شده، خوشبختانه هیچ حادثه جدی مانند خسارت سیلاب در محدوده شهری کرج رخ نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به  حادثه سیل  سال ۱۳۸۶ در کلاک بالا کرج  اشاره کرد و اظهار داشت: این سیل از مناطق کوهستانی آغاز شد و به اتوبان کرج- تهران  رسید و شاهد خسارت جانی و مالی نیز در این منطقه بودیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز گفت: پس از این فاجعه در سال ۱۳۸۷ مطالعات  طرح های آبخیزداری در بالادست کلاک آغاز و در سال ۱۳۸۸ در زیرحوضه کلاک بالا از نوع عملیات مکانیکی و بیومکانیکی اجرا گردید.

فرضی افزود: همچنین در سال های ۸۹ و ۹۰ نیز در بالادست شهرک و پارک جهان نما، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اقدامات  چشمگیری را در حوزه آبخیز شهری به خوبی انجام داده است که نقش بسزایی در کاهش حجم ورودی سیلاب به مناطق شهری داشته است و لازم است در تدوین طرح جامع شهر از ساخت و ساز در حریم رودخانه و مسیل خودداری گردد، که از جمله این اقدامات صورت گرفته در این مناطق می توان به  حدود ۷۰ سازه از نوع گابیون، سنگ و ملات و خشکه چینی اشاره کرد.

وی در پایان گفت: در جریان سامانه بارشی اخیر به طور میانگین بین  ۲۰ تا ۴۰ میلی متر بارندگی را در استان داشتیم که این میزان در شهرستان کرج  بیش از ۳۰ میلی متر گزارش شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آبخیزداری منابع طبیعی البرز سیلاب کرج بارندگی کلاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، محمد رشیدی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: باران نعمت الهی است و در سنوات گذشته با خشکسالی شدید مواجه بودیم، اما به لطف خداوند در سال جاری بهار پر بارشی را در حال طی کردن هستیم و شاهد حجم قابل توجهی از نزولات جوی بودیم. عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر با آبخیزداری و آبخوان داری نتوانیم از ظرفیت بارندگی‌ها استفاده کنیم موجب خسارت می‌شود، ادامه داد: بارشی که می‌تواند بهترین منبع برای تامین آب مورد نیاز کشاورزی و دامپروری و همچنین پرورش آبزیان باشد می‌تواند زیان به همراه داشته باشد. وی با تاکید بر اینکه پس از سپری کردن شرایط سخت سال‌های خشکسالی نتوانستیم از بارندگی‌ها استفاده کنیم و به روان آب و سیل تبدیل شد و خسارت‌های جدی به روستا‌ها زد، عنوان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت احکام بسیار خوبی برای آبخیزداری و آبخوان داری مصوب کردیم و در قوانین بودجه چهارسال گذشته نیز منابع خوبی را برای آبخیزداری و آبخوان داری مدنظر قرار دادیم، اما دولت در این قسمت سرعت کم و در برخی موارد ترک فعل دارد. رشیدی با بیان اینکه تلاش و سرعت دولت در حوزه آبخیرداری باید بیشتر شود و منابع بیشتری بر اساس قانون بودجه به این حوزه تخصیص دهد، زیرا هم اکنون میزان تخصیص بودجه به بخش آبخیزداری کم است، تصریح کرد: در سال‌هایی که به شدت کمبود منابع آبی داریم اگر می‌خواهیم در تولید محصولات کشاورزی و دامپروری صاحب جایگاه شویم و برای کشور اشتغال ایجاد کنیم و درآمد ناخالص ملی را افزایش دهیم و به توسعه اقتصادی مدنظر برسیم باید آبخیزداری و آبخوان داری در دستور کار دولت قرار بگیرد. عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: احکامی که در برنامه هفتم پیشرفت در حوزه آب و کشاورزی مصوب کرده‌ایم برای تقویت آبخیزداری و آبخوان داری است و امیدواریم اعتبارات آن در بودجه‌های سنواتی تخصیص و در دستورکار دولت قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • گوترش: حمله تمام عیار به رفح فاجعه انسانی به بار خواهد آورد
  • ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری
  • واکنش روسیه به حمله اسرائیل به رفح
  • روسیه: حمله اسرائیل به رفح منجر به فاجعه انسانی می‌شود
  • پربارش‌ترین مناطق استان سمنان در شبانه‌روز گذشته
  • روسیه: اقدامات اسرائیل در رفح منجر به فاجعه انسانی می‌شود
  • تداوم بارش باران در تهران؛ جوی آرام در پایان هفته برای اکثر نقاط
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • کاهش بیش از ۱۰۰ میلیمتری بارش در تهران
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب